post

Składniki:

  •  50 dag boczniaków,
  •  4 marchewki, 3 pietruszki, 2 nieduże pory
  •  2 cebule
  •   średniej wielkości seler,
  •  3 kostki bulionu warzywnego, 2 łyżki oliwy,
  •  natka pietruszki
  •  mielona papryka
  •  sól
  •  pieprz,

Przygotowanie:

1.
Jarzyny umyć i obrać. Cebule i pory pokroić w półplasterki i poddusić na oliwie

2.
Resztę warzyw pokroić w wąskie paski, zalać dwoma litrami wody i zagotować.

3.
Dodać umyte i pokrojone w paski boczniaki, podduszone cebule i pory oraz bulion.

4.
Gotować, aż grzyby będą miękkie. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Na talerzu posypać zupę posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *